Stairsworld traprenovatie specialist

veilige aansluiting met overloop

Overgangsprofiel

Maak een veilige overgang van trap naar de overloop met een overgangsprofiel van Maestro steps.

Door de het aluminium profief kunt de trap aansluiten op de huidige overloop vloer.

Maestro-steps heeft een groot assortiment traprenovatie producten. Zo is het mogelijk elke trap te renoveren in uw woning.

Maestro-steps is speciaal voor het zelf renoveren van trappen. Het is nu echt mogelijk zelf een traprenovatie uit te voeren. Uw trap renoveren voor een eerlijke prijs

Overgangsprofiel


Een overgangsprofiel bij traprenovatie is een onderdeel dat wordt gebruikt om een esthetisch aantrekkelijke overgang te creëren tussen de traprenovatie en de aangrenzende vloerbedekking, laminaat, tegelvloer of vinylvloer. Het wordt gebruikt wanneer de nieuwe bekleding van de trap, zoals laminaat, vinyl of hout, aansluit op een andere vloerbedekking, zoals tapijt, tegels of parket.

Het doel van een overgangsprofiel is om de hoogteverschillen tussen de trapbekleding en de vloerbedekking op te vangen, waardoor een nette en veilige overgang wordt gecreëerd. Het voorkomt struikelgevaar en beschermt de randen van de traprenovatie.

Er zijn verschillende soorten overgangsprofielen beschikbaar, afhankelijk van het type traprenovatie en de aangrenzende vloerbedekking. Enkele veelvoorkomende types zijn:

 1. Plakstrip: Dit type overgangsprofiel heeft een kleefstrip aan de onderkant waarmee het direct op de vloer kan worden bevestigd. Het profiel heeft meestal een aflopende rand aan de ene kant om een geleidelijke overgang mogelijk te maken.

 2. Klemprofiel: Dit type overgangsprofiel wordt vastgeklemd tussen de vloerbedekking en de traprenovatie. Het heeft meestal een verstelbare klemmechanisme om het profiel stevig op zijn plaats te houden.

 3. Schroefprofiel: Dit type overgangsprofiel wordt met schroeven bevestigd aan de vloer en de traprenovatie. Het biedt een stevige en duurzame bevestiging.

 4. Te lijmen trapneus met aluminium profiel, voorkeur bij maestro steps systeem


Het exacte type overgangsprofiel dat je nodig hebt, kan variëren afhankelijk van de specifieke traprenovatie en de vloerbedekking die ermee wordt gecombineerd. Het is belangrijk om de juiste afmetingen en installatiemethode te bepalen, evenals het juiste materiaal en de afwerking die passen bij je traprenovatieproject.

Bij het uitvoeren van een traprenovatie met behulp van het Maestro Steps systeem, kunt u gebruik maken Maestro Steps overgangsprofielen deze bestaan uit een trapneus met gelijk decor en structuur als de traptreden en een aluminium profiel om de aansluiting veilig te maken.